עוגת בישקוטים מסקרפונה ופקאן מסוכר

מתכון: פיית העוגיות- ענבל לביא

החומרים:

לבישקוטים במייפל:
1 כוס (240 מ"ל) מים 
¼ כוס (50 גרם) סוכר 
1/3 כוס (80 מ"ל) סירופ מייפל אמיתי 100% טהור maimon's
1 מקל קינמון
2 כפות (20 מ"ל) ברנדי 
1 חבילה בישקוטים maimon's 
לקרם מסקרפונה ופקאן מסוכר:
1 שקית (100 גרם) פקאן מסוכר maimon's 
1/3 1 (330 גרם) גבינת מסקרפונה 
2/3 כוס ( 80 גרם) אבקת סוכר maimon's , מנופה 
1/3 1 כוס (330 מ"ל) שמנת להקצפה 
לעיטור:
½ כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה 
1/2 2 כפות ( 20 גרם) אבקת סוכר maimon's 
1 כפית שטוחה קינמון

אופן ההכנה:

הכנת בישקוטים במייפל: 
1. בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר, סירופ מייפל ומקל קינמון. מנמיכים מעט להבה, מוסיפים את הברנדי ומבשלים 5 דקות, מצננים היטב.

הכנת קרם מסקרפונה ופקאן מסוכר: 
2. שומרים בצד כמה פקאנים מסוכרים עבור העיטור וקוצצים דק את השאר בסכין חדה.

3. במערבל חשמלי מקציפים קלות את המסקרפונה עם אבקת הסוכר לקרם רך. מוסיפים את השמנת להקצפה בהדרגה תוך הקצפה עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הפקאן המסוכר הקצוץ ומקפלים במרית כך שיתפזר בקרם.

הרכבת העוגה:
4. מרפדים תבנית אינגליש קייק 30x10 ס"מ בניילון נצמד ומשטחים על התחתית שליש מכמות הקרם. טובלים בכל פעם בישקוטי ברוטב המייפל ומניחים בתבנית, חוזרים על הפעולה כך שהקרם כולו מכוסה בבישקוטים. במידת הצורך ניתן לחתוך את הבישקוטים כדי להתאים לגודל התבנית.

5. מרכיבים שתי שכבות נוספות של קרם ובישקוטים באותו האופן, מכסים ומקפיאים ל-4-6 שעות ורצוי למשך הלילה.

הכנת העיטור: 
6. במערבל חשמלי מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר וקינמון לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף.

7. הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומסירים את הניילון הנצמד, מעטרים את העוגה בקצפת הקינמון ומקשטים בפקאנים מסוכרים. מעבירים למקרר להפשרה.