קאפקייקס וניל

החומרים:
לעוגות:
110 גרם חמאה בטמפ' החדר
2/3 כוס (130 גרם) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל maimon's
1½כוסות (195 גרם) קמח תופח maimon's
¼כפית מלח
¼ כוס (60 מ"ל) חלב
לקרם חמאה:
110 גרם חמאה
2 כוסות (230 גרם) אבקת סוכר maimon's
¼כוס (60 מ"ל) חלב
1 כפית תמצית וניל maimon's
צבע מאכל(לא חובה)
סוכריות צבעוניות לקישוט maimon's (לא חובה)
אופן ההכנה:
- הכנת הקאפקייקס:
מחממים תנור ל-180 מעלות ושמים 12 עטרות נייר בתבנית שקעים. - בקערת המיקסר, עם וו גיטרה, מקציפים חמאה וסוכר עד קבלת תערובת בהירה ואוורירית.
- מוסיפים ביצים בהדרגה. מוסיפים תמצית וניל ומלח.נעזרים במרית/לקקן לגרד את דפנות המיקסר לפי הצורך.
- את הקמח יש להוסיף ב-3 פעמים לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם הקמח.
- כשהתערובת חלקה ממלאים את עטרות הנייר עד גובה ואופים 17-20 דקות.
- הקאפקייקס מוכנים כשהקיסם שנעצתם יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים את הקאפקייקס לחלוטין לפני הוספת הציפוי.
- הכנת הקרם:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה. מוסיפים תמצית וניל. - מוסיפים מחצית כמות אבקת הסוכר והחלב ומערבבים כדקה.
- מוסיפים את יתרת אבקת הסוכר ומערבבים במהירות בינונית 3-4 דקות עד שמתקבל קרם אוורירי.
- מוסיפים מעט חלב אם הקרם קשה מדי או מעט אבקת סוכר אם הקרם רך מדי.
- בשלב זה ניתן להוסיף כמה טיפות של צבע מאכל לקרם לקבלת קאפקייקס חגיגיים.
- את הקרם שמים בשקית זילוף עם צנתר עגול או משונן ומזלפים אותו על הקאפקייקס.מקשטים את הקרם בסוכריות מזרה צבעוניות.
- הקרם שנשאר ניתן לשמור במקרר עד שבועיים בתוך קופסא אטומה לחילופין ניתן גם להקפיא עד 3 חודשים.