חגי תשריעוגותפיית העוגיות- ענבל לביא

טארט מניפת תפוחים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לקלתית:
1 כוס + 3 כפות (170 גרם) קמח עוגות ועוגיות
½ כוס ( 60 גרם) אבקת סוכר
120 גרם חמאה קרה, בקוביות
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
1-2 כפות מים קרים

למלית אגוזים ונוגט:
80 גרם חמאה, רכה
¼ כוס (50 גרם) סוכר
100 גרם אגוזי מלך טחונים
קורט מלח
1 ביצה גדולה
3 כפות קרם נוגט
2 כפות קורנפלור

למניפת תפוחים:
3 תפוחי גראני סמית
½ לימון

אופן ההכנה

הכנת הקלתית:
1. במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים קמח לעוגות ולעוגיות, אבקת סוכר וקוביות חמאה קרה לפירורי בצק. מוסיפים חלמון, תמצית וניל ומים קרים ומעבדים רק עד לבצק אחיד. מקררים לשעה.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק. מרפדים תבנית פאי 24 ס"מ. מנקבים במזלג ומקררים לשעה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את הקלתית בנייר אפייה מקומט או בניילון נצמד עמיד בחום, ממלאים במשקולות אפייה או בקטניות יבשות, ואופים 15 דקות.
4. מסירים בעדינות את משקולות האפייה ואופים 5-7 דקות נוספות להזהבה קלה. מצננים.

הכנת המלית:
5. במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה, סוכר, אגוזי מלך טחונים וקורט מלח לקרם רך. מוסיפים ביצה, מחית נוגט וקורנפלור ומעבדים לתערובת חלקה. מקררים לשעה וממלאים את הקלתית.

הכנת מניפת התפוחים:
6. חותכים תפוחים לרבעים ופורסים לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה או סכין חדה, סוחטים מעל מיץ לימון כדי שישמרו על צבען.
7. מסדרים את פרוסות התפוחים אחת ליד השניה בצורה חופפת, ומניחים על הטארט במעגלים לקבלת צורת מניפה. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות נוספות. מצננים.

טיפ!
כדי לשמור על חיוניות פרוסות התפוחים לאורך זמן ולהעניק להן ברק,
כדאי להבריש אותן לאחר הצינון בדבש מחומם.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים