חגי תשריפיית העוגיות- ענבל לביא

כיכר לחמניות במלית תפוח עץ וקינמון

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

ללחמניות מתוקות:

3 כוסות ורבע (450 גרם) קמח
½ כוס (50 גרם) שקד מולבן טחון
1 שקית (11 גרם) שמרים יבשים בסטיק
⅓ כוס (65 גרם) סוכר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
⅓ 1 כפית (8 גרם) מלח
3 כפות מחוקות (60 גרם) דבש
1 ביצה
1 כוס (240 מ"ל) חלב חמים או מים
60 גרם חמאה רכה או שמן

למילוי:

400 גרם מלית תפוחי עץ וקינמון

לציפוי:

1 ביצה
2 כפות מחוקות (40 גרם) דבש
2 כפות (30 מ"ל) מים רתוחים
חופן שקד מולבן פרוס

אופן ההכנה

הכנת הלחמניות:

  1. במערבל חשמלי עם וו לישה לשים את כל חומרי הלחמניות 10 דקות לבצק רך, דביק ואלסטי.
  2. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.

הכנת המילוי:

  1. מחלקים את הבצק ל-22-24 חתיכות. משטחים קלות כל פיסת בצק, ממלאים בכפית של מלית תפוחים, צובטים את הבצק מעל ומגלגלים לכדורים.
  2. מסדרים את הלחמניות בתבנית עגולה 26-28 ס"מ, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.

הכנת הציפוי:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים 25-30 דקות להשחמה.
  2. מערבבים דבש עם מים רותחים ומברישים את הלחמניות החמות, מפזרים שקדים פרוסים לעיטור.

טיפ:
הלחמניות במיטבן ביום האפייה. ניתן ללוש את הבצק ערב קודם ולהתפיח למשך הלילה במקרר כשהוא מכוסה היטב על מנת להתחיל בהכנות מראש.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים