לחם ומאפיםשבועותמיקי שמו

לחם גבינה מתובל

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(ל-2 לחמים בתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ או בתבנית קוגלהוף 24 ס"מ)

לבצק המקדים:

1/3 1 כוס+ כף (200 גרם) קמח לבן רב תכליתי
½כוס (120 מ"ל) מים
1 כף שמרים יבשים

ללחם (הבצק הסופי):

3 כוסות (410 גרם) קמח שמרים- חצי מזמן התפיחה
½ כוס פחות 3 כפות (100 מ"ל) מים קרים
3 ביצים גודל "M"או 2 ביצים גודל"XL" מהמקרר
3 כפות סוכר
150 גרם חמאה מלוחה
2 כפות שטוחות מלח
300 גרם בצק מקדים
2 יחידות בצל מטוגן קצוץ לקוביות
2/3 כוס (60 גרם) אגוזי מלך
2 כפות טימין טרי
200 גרם גבינה צהובה קשה (גאודה או אמנטל) מגוררת
100 גרם זיתים מגולענים- מומלץ! זיתי קלמטה
תרסיס שמן קנולה

אופן ההכנה

הכנת הבצק מקדים:

1. בקערה מערבבים את הקמח, מים ושמרים יבשים עד לקבלת בצק אחיד.
2. מכסים בניילון נצמד או מגבת. משאירים בטמפרטורת החדר כ-12 שעות או למשך הלילה.

הכנת הלחם:

3. בקערת המיקסר מערבלים קמח שמרים, מים, ביצים, סוכר, חמאה ואת הבצק המקדים במשך כ-9 דקות במהירות איטית בינונית.
4. במהירות איטית מוסיפים את הגבינה, זיתים, טימין, בצל, אגוזים, מלח ומערבבים כ-2-3 דקות. הבצק יוצא מעט דביק.
5. משאירים את קערת המיקסר מכוסה במגבת או ניילון נצמד כשעה.
6. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומשאירים מכוסה כ-1/2 שעה בטמפרטורת החדר.
7. מניחים כל חלק בתבנית מרוססת במעט תרסיס שמן קנולה. מכסים ומתפיחים כשעה.
8. בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות אופים כ-40-30.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים