לחם ומאפיםשבועותמיקי שמו

מאפה שמרים אישי

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(40-60 דנישים קטנים)

לבצק:

6 כוסות פחות 2 כפות (830 גרם) קמח שמרים
150 גרם (¾ כוס) סוכר
3 ביצים גדולות (מס' 1)
¾ כוס (180 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת מ-¼ לימון
175  גרם חמאה רכה
(מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
½ כפית מלח

למלית גבינה:

500 גרם גבינה כחושה לאפייה מפוררת (כנען אוטו בטעם)
1 ביצה
¾ כוס (150 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מ ¼ לימון
1 כפית תמצית וניל
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי
½ כוס (50 גרם) צימוקים (לא חובה)

לציפוי:

1 ביצה טרופה

לקישוט:

4 כפות ריבת משמש חלקה
2 כפות מים רותחים
אבקת סוכר פטנט

אופן ההכנה

1. במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח וסוכר.
2. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל, קליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה. לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת.
4. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות
5. מערבבים את חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
6. חותכים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 20X50 ס"מ בעובי 3-5 מ"מ.
7. מורחים כל מלבן במלית הגבינה ומגלגלים לגליל הדוק.
8. פורסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ בסכין חד וחלק. מקפלים את קצה השבלול מתחת לבסיס.
9. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ.
10. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-½ שעה.
11. מחממים תנור ל-175 מעלות.
12. מברישים את הבצק בביצה. אופים כ-15-18 דקות עד להזהבה קלה.
13. מוציאים את הדנישים מהתנור ומברישים בריבת משמש מחוממת עם מים, לחילופין ניתן לבזוק אבקת סוכר לאחר הצינון.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים