עוגותפסחמיס פטל – שרית נובק

עוגת פיסטוק, שוקולד לבן ותותים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(תבנית בקוטר  22 סמ או 2 תבניות 18 ס"מ לעוגת שכבות)

150 גרם פיסטוק טחון דק
50 גרם שקד מולבן טחון
50 גרם קוקוס לבן טחון
קורט מלח
200 גרם סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית בטעם וניל
100 גרם חמאה מומסת
1 כף מחית פיסטוק

לקרם:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
100 גרם שוקולד לבן

להרכבה:
תותים טריים
פיסטוק קצוץ

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2.  מערבבים פיסטוקים, שקדים, קוקוס ומלח בקערה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים היטב סוכר עם ביצים. מוסיפים תמצית וניל, חמאה ומחית פיסטוק.
    מוסיפים את תערובת הפיסטוקים לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות.
  4. שופכים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. מוציאים מהתנור ומניחים לקירור מוחלט.

הכנת הקרם:
        5. ממיסים ביחד במיקרוגל שוקולד לבן עם 1/2 כוס מהשמנת. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מכניסים למקרר לכ-4 שעות.
6. מוציאים את התערובת הקרה למקרר ומעבירים לקערת המיקסר. מוסיפים את יתרת השמנת ומקציפים ביחד לקרם יציב.
7. מזלפים תלוליות מהקרם על גבי העוגה, מקשטים בתותים, מפזרים מעט פיסטוק קצוץ, ושומרים בקירור.

הערה:
זמן אפייה לעוגה בתבנית 22 ס"מ כ-35-40 דקות
ל-2 עוגות בתבניות 18 ס"מ כ-25-35 דקות.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים