חגי תשריעוגות שמריםמיקי שמו

בעבע – סהרונים במלית תמרים ואגוזים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק:
300 גרם (2 כוסות+ 2 כפות) קמח שמרים – חצי מזמן התפיחה
150 גרם חמאה רכה
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
1 יחידה מידה L ביצה
קליפה מגוררת מ- ½ לימון
1 כפית תמצית בטעם וניל
½ כפית מלח

מצרכים למלית:
500 גרם תמרים מגולענים בוואקום
5 גרם קינמון טחון
קורט ציפורן טחון
250 גרם אגוזי מלך (קצוצים)

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה כ- 5 דקות במהירות איטית- בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
מוסיפים שמרים ולשים עוד כדקה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

הכנת המלית:
2. במעבד מזון מערבבים את התמרים, קינמון וציפורן . מעבירים למיקסר, מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד לאחידות.

הכנת הסהרונים:
3. מחלקים את המלית ל- 14 חלקים במשקל 50 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 8 ס"מ וקוטר 2 ס"מ.
4. על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 14 חלקים במשקל 60 גרם כל אחד.
5. מגלגלים כל חלק לכדור בקוטר 5 ס"מ ומרדדים כל כדור לעלה בצורה אובאלית בעובי 1/2 ס"מ.
6. מניחים גליל של המלית לאורך קצה אחד של מלבן הבצק ומגלגלים. מעגלים את קצוות הגליל כלפי פנים ליצירת סהרון.
7. מניחים את הסהרונים ב- 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
8. מחממים תנור ל- 190 מעלות.
9. מברישים בביצה את הסהרונים ואופים כ-20 דקות עד להזהבה עמוקה.

הטיפ!

ניתן לאחסן בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים