שבועות

כיפות מוס גבינה עם הפתעת ג'לי תות

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(כ-10 מנות) לבצק פריך:
200 גרם קמח לבן רב תכליתי
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה מאוד
50 גרם אבקת סוכר
1 ביצה

לג'לי:
1 חבילה (85 גרם) ג'לי בטעם תות
½ 1 כוסות מים רותחים
10 תותים (אפשר להחליף בפירות אדומים אחרים)

למוס גבינה:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
1 כף סוכר
250 ג' גבינה לבנה 9%
100 מ"ל שמנת חמוצה
40 גרם פודינג וניל לבן במיוחד

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
1. חותכים את החמאה לקוביות קטנות. בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מעבדים קמח, מלח, קוביות חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית.
2. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתגבש לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח לעלה דק, קורצים עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה.

הכנת הג'לי:
5. חותכים את התותים לקוביות קטנות.
6. שופכים את האבקה לקערה, מוסיפים מים רותחים ומערבבים להמסה.
7. מוסיפים את קוביות התותים ומערבבים. שופכים את התערובת לתבנית חצאי כדור קטנים (אם אין תבנית כזו–אפשר להכניס
לקרחוניות או לשפוך לתבנית ואחרי שמתייצב לחתוך לקוביות). מקררים עד להתייצבות ומחלצים מהתבנית.

הכנת המוס:
8. במיקסר עם וו בלון מקציפים שמנת להקצפה, סוכר ופודינג עד שמתקבל קרם יציב. מוסיפים פנימה גבינה ושמנת חמוצה ומערבבים.
9. ממלאים תבניות חצאי כדור מסיליקון בתערובת הגבינה עד לגובה 2/3. מטביעים בכל חצי כדור קוביית ג'לי ומכסים בשאר התערובת. מכניסים להקפאה לכשעתיים.
10. מוציאים מההקפאה ומחלצים את הכיפות מהתבנית. מניחים כל כיפת מוס על בסיס בצק אפוי. מגישים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים