חנוכה

סופגניות קלאסיות במלית חלבה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

ל – 25 יחידות – 70 גרם כל אחת.

לבצק:
1 ק"ג קמח שמרים – חצי מזמן התפיחה
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית מלח
½1 כוסות (360 מ"ל) מים
3 ביצים "L" י
75 גרם חמאה רכה
1 כף (10 מ"ל) ברנדי
1 כפית תמצית וניל
גרידה מ-¼ לימון
½ שקית (40 גרם) פודינג בטעם וניל צרפתי
תרסיס עם שמן קנולה
שמן לטיגון

למילוי:
מלית בטעם חלבה לאפיה

לציפוי:
סירופ בטעם שוקולד

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח שמרים – חצי מזמן התפיחה, פודינג בטעם וניל צרפתי, סוכר, מים, ביצים, חמאה, תמצית וניל וגרידת לימון, במשך 10 דק' במהירות איטית- בינונית.
2. מוסיפים את המלח והברנדי ולשים כ- 2-4 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
3. יוצרים כדור מהבצק. מניחים בקערה מקומחת, מכסים במגבת דקה ומניחים להתפחה למשך כ – 45 דקות.
על גבי משטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל – 25 כדורים.
4. משמנים תבנית אפייה בתרסיס עם שמן קנולה ומניחים את כדורי הבצק. מכסים במגבת ומניחים להתפחה שנייה עד להכפלת הנפח (45-60 דקות).
5. בסיר עם שמן, מטגנים את הסופגניות כ – 3 דקות מכל צד. מניחים על נייר סופג ומניחים להתקרר.בעזרת שק זילוף וצנטר מזלפים מלית בטעם חלבה לאפייה לתוך הסופגניה המוכנה.

הכנת הציפוי:
1. ממיסים את מלית החלבה כ – 5-10 שניות במיקרוגל.
2. בעזרת כף מצפים את הסופגניה בחלקה העליון.

הכנת הקישוט:
1. מציירים "רשת" שוקולד בעזרת סירופ בטעם שוקולד.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים