עוגותעוגות שמריםפיית העוגיות- ענבל לביא

עוגות אישיות עוקץ הדבורה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(כ-10 עוגות אישיות)
לעוגות שמרים:
¾1 כוס (250 גרם) קמח שמרים חצי מזמן התפיחה
3 כפות (30 גרם) סוכר
1 ביצה
½ כוס פחות כף (100 מ"ל) חלב
1 כפית תמצית וניל
1/3 כפית מלח
3 כפות (40 גרם) חמאה רכה
תרסיס שמן קנולה

לציפוי שקדים בדבש:
¼ כוס (50 גרם) סוכר
2 כפות (40 גרם) דבש
70 גרם חמאה
2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם שקד פרוס
1 כפית קליפת תפוז מגוררת

לקרם וניל:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
1 כוס (240 מ"ל) חלב
4 כפות דבש

אופן ההכנה

הכנת עוגות השמרים:
1. במערבל חשמלי עם וו לישה, מערבלים קמח שמרים, סוכר, ביצה, חלב, תמצית וניל ומלח במשך כ-5 דקות לבצק אחיד ודביק.
2. מוסיפים חמאה רכה ולשים 6-8 דקות נוספות לבצק אלסטי ורך.
3. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.

הכנת הציפוי:
4. מבשלים בסיר קטן סוכר, דבש, חמאה ושמנת מתוקה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים לעוד 2 דקות תוך בעבוע קל להסמכה.
5. מכבים את הלהבה, מוסיפים שקדים פרוסים וקליפת תפוז מגוררת ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
6. משמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן קנולה.
7. יוצרים מהבצק 10 כדורים, ומשטחים אותם בשקעים.
8. מניחים כף מציפוי השקדים על כל עוגה, מכסים בניילון נצמד בצורה רופפת ומתפיחים קלות חצי תפיחה, רק עד שהלחמניות ממלאות את השקע.
9. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות עד שהעוגות מקבלות גוון שזוף. מצננים.

הכנת הקרם :
10. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה, פודינג וניל צרפתי, חלב וכף דבש לקרם יציב. חותכים כל עוגה ל-1/2 בסכין משוננת, מורחים בשכבה דקיקה של דבש וממלאים בקרם. מעבירים לקירור לכמה שעות.

טיפ!
פחות במצב רוח לעוגות אישיות? ניתן להכין את המתכון
גם כעוגה גדולה אחת בתבנית 20 ס"מ.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים