חגי תשריפיית העוגיות- ענבל לביא

עוגת שקדים, מייפל ואגסים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לאגסים במייפל ובתבלינים:

3 אגסים בינוניים, בשלים
3 כוסות (720 מ"ל) מים
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
חצי כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל אמיתי 100%
2 מקלות קינמון
4 מסמרי ציפורן

לעוגת שקדים רכה:

120 גרם חמאה, רכה
חצי כוס פחות 2 כפות (80 גרם) סוכר
2 ביצים L
1 חלבון
שקית (100 גרם) שקד מולבן טחון
חצי כוס ועוד כף (80 גרם) קמח תופח
קורט מלח
רבע כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל אמיתי 100%
שקד מולבן פרוס , לעיטור
אבקת סוכר פטנט , להגשה

אופן ההכנה

1. לאגסים במייפל ובתבלינים: קולפים את האגסים בעזרת קולפן ומסירים את החלק הנוקשה בתחתית כל אגס בעזרת סכין.   2.במידת הצורך מיישרים מעט את חלקם התחתון של האגסים בסכין כדי שיעמדו ביציבות.
3. בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר, סירופ מייפל אמיתי, מקלות קינמון ומסמרי ציפורן.
4. מנמיכים מעט להבה, מוסיפים את האגסים כך שהסירופ כמעט מכסה אותם ומבשלים יחד 30 דקות תוך עירבוב לעיתים, עד שהאגסים מתרככים מעט. מצננים היטב ומסננים מהסירופ.

לעוגת שקדים רכה:

5. מחממים תנור ל-175 מעלות. מקרימים במערבל חשמלי עם וו גיטרה חמאה רכה וסוכר 3-4 דקות לקרם אוורירי.
6. מוסיפים את הביצים והחלבון בהדרגה תוך כדי עירבול להטמעה.
7. מוסיפים במהירות נמוכה שקדים טחונים, קמח תופח ומלח לסירוגין עם סירופ המייפל ומערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
8. יוצקים את הבלילה לתבנית, מעמידים בתוכה את האגסים המבושלים במרווחים, מפזרים מעל שקדים פרוסים בנדיבות ואופים 40-50 דקות, או עד שהעוגה משחימה היטב וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים היטב, מפדרים את העוגה באבקת סוכר לפני ההגשה.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים