עוגות

עוגת תפוחי עץ הפוכה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
לבישול התפוחים:

50 גרם חמאה
½ כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
¼ כוס מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגורדת
6 תפוחים חתוכים לשישיות

לבצק:

250 גרם חמאה בטמפ' החדר
2 כפות שמנת מתוקה או שמנת חמוצה
¼ 1כוסות ( 250 גרם) סוכר
5 ביצים
½ 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח

אופן ההכנה

1. מרפדים את תחתית התבנית בניר אפיה בקוטר שקצת יותר גדול מתחתית התבנית וכך יכסה גם את החריץ סביב.
2. מרתיחים  במחבת רחבה את החמאה, ½ כוס הסוכר, תמצית הווניל, מיץ הלימון הסחוט וקליפת הלימון המגורדת ומבשלים במשך 2 דקות.
3. מוסיפים את התפוחים ומבשלים במשך 3 דקות עד שהם מכוסים בזיגוג. שמים בצד.
4. מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר במשך כשלוש דקות.
5. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים עד הטמאה בחמאה. מוסיפים את השמנת ומערבבים.
6. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח בבת אחת. מערבבים כחצי דקה.
7. מורחים תבנית בחמאה ובוזקים סוכר, בתוכה מסדרים יפה את התפוחים ויוצקים עליהם את הבלילה.
8. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 45 דקות
9. מוציאים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על צלחת הגשה.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים