שבועותלחם ומאפיםעדן אלקובי

פחזניות פטנט בסגנון צרפתי-פקאן

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

בצק רבוך:

⅔ כוס (150 גרם) מים
⅔ כוס (150 גרם) חלב
חבילה ו-1/3 (130 גרם) חמאה
קורט מלח
קורט סוכר
כוס ו-2 כפות (160 גרם) קמח רב תכליתי
6 ביצים (300 גרם)

קרמבל (שכבה עליונה)

⅔ כוס (90 גרם) קמח עוגות ועוגיות
15 גרם קקאו דל שומן 10%-12%
½ כוס (100 גרם) סוכר
חבילה פחות כפית (90 גרם) קוביות חמאה רכה
קרם שוקולד קפה ופקאנים מסוכרים:
2 חבילות (200 גרם) שוקולד מומס
1 ו-⅔ כוסות (400 מ"ל) שמנת מתוקה
כפית נס קפה
חבילה (100 גרם) פקאן מסוכר קצוץ
חצי תוכן מקל וניל
כף (20 גרם) פודינג  בטעם וניל צרפתי

אופן ההכנה

בצק רבוך:

1. שמים בסיר מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים היטב בכף עץ עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.
3. ממשיכים בערבוב על אש נמוכה כ- 3-4 דק' בכדי לייבש את הבצק
4. מעבירים את הבצק החם למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות בינונית עד שהבצק מתקרר.
5. מוסיפים את הביצים אחת לאחת למיקסר עד שכולן נבלעות בתערובת למסה אחידה.
6. מעבירים לשק זילוף עם צנטר 6-7 מ"מ ומזלפים על מגש עם נייר אפייה.

קרמבל:

7. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, סוכר, קקאו וחמאה ומעבדים לתערובת פירורית.
8. משטחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומניחים במקפיא.
9. קורצים עיגולים בקוטר חצי ס"מ (גדול יותר מקוטר העיגולים שזילפנו).
10. מניחים מעל הפחזניות.
11. אופים בחום של 220 מעלות למשך 5 דק' ולאחר מכן בחום של 150 מעלות למשך 20 דקות.
קרם שוקולד פקאן:
12. מחממים את השמנת עם תוכן מקל הוניל.
13. מוסיפים את הנס קפה ומערבבים עד שהוא מתפרק בשמנת.
14. שופכים על השוקולד הלבן המומס.
15. מערבבים היטב עד לקבלת מסה חלקה ומעבירים למקרר ל- 4-5 שעות.
16. מעבירים את המסה למיקסר עם מטרפה ומוסיפים פודינג וניל צרפתי.
17. מקציפים עד שמתקבלת קצפת עמידה.
18. מקפלים לתוכה את הפקאנים הקצוצים ומזלפים לתוך הפחזניות בעזרת שק זילוף וצנטר.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים