עוגיות

פינוקי לימונענע

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות+2 כפות (300 גרם) קמח עוגות ועוגיות maimon's
כוס (150 גרם) סוכר
3 כפות (30 גרם) אבקת סוכר maimon's
גרידה מלימון שלם
מיץ מחצי לימון טרי או 1כפית תמצית לימון+1 כף מים קרים
1 קוביית נענע של דורות (מופשרת) או כפית נענע טרייה קצוצה
לקישוט:
אבקת סוכר maimon's

אופן ההכנה

במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר, אבקת סוכר, נענע וקמח לתערובת פירורית.
מוסיפים מיץ לימון או תמצית לימון ומים קרים ולעבד עד שנוצר בצק. מכסים בניילון ומקררים כחצי שעה במקרר.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומכל חלק מגלגלים גליל בקוטר של כ-4 ס"מ. עוטפים כל גליל בניילון נצמד או נייר אפייה ומקפיאים 15 דקות או עד שהבצק מתקשה ונוח לפריסה.
פורסים כל גליל לפרוסות בעובי ½ ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3-4 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, 7 ? 8 דקות. מצננים היטב ומפדרים באבקת סוכר. שומרים בכלי אטום.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים