חנוכהפיית העוגיות- ענבל לביא

פרנץ' קרולר–טבעות בצק צרפתיות

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(ל-20 טבעות)

חומרים לבצק:
¼1 (300 מ"ל) מים
120 גרם חמאה
1 שקית סוכר וניל
1/3 כפית מלח
כוס ועוד 3 כפות (170 גרם) קמח רב תכליתי
4 ביצים, טרופות
50 גרם שקד מולבן מקלות
תרסיס שמן קנולה
שמן לטיגון עמוק

לזיגוג:
200 גרם אבקת סוכר
3-4 כפות מים
תמצית בטעם שקדים  (לפי הטעם)

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני מבשלים מים, חמאה, סוכר וניל ומלח, עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מוסיפים את הקמח בבת אחת, ומערבבים היטב לבצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר.
2. מעבירים את הבצק למערבל חשמלי עם וו גיטרה, ומערבלים במהירות נמוכה כ-5 דקות או עד שהבצק כמעט ואינו חם למגע.
3. מוסיפים לבצק ביצים טרופות בהדרגה, מעט בכל פעם תוך כדי עירבול עד לקבלת בצק רבוך סמיך, חלק ומבריק. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן של כ-1.5 ס"מ.
4. גוזרים נייר אפייה לריבועים של 7 ס"מ, מסדרים על תבנית גדולה ומרססים בתרסיס שמן קנולה. מזלפים על כל ריבוע טבעת בצק רבוך, ומפזרים מעל מקלות שקדים.
5. מחממים בסיר בינוני שמן עמוק, עד שקיסם הנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביב.
6. הופכים את טבעות הבצק לתוך השמן, ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב-שחום. מעבירים לנייר סופג ומצננים.

לזיגוג:
7. שופכים את אבקת הסוכר לקערה, מטפטפים פנימה מים בהדרגה לפי הצורך תוך עירבוב עד לקבלת זיגוג חלק וסמיך. מוסיפים מעט תמצית שקדים לפי הטעם.
8. טובלים את חלקן העליון של הטבעות בזיגוג, מניחים לעודפי זיגוג לנטוף ומגישים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים