חנוכה

צ'ורוס

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

כ-15 יחידות צ'ורוס

לבצק:
¾ כוס פחות כפית (100 גרם) קמח תופח
50 גרם חמאה.
¾ כוס (180 מ"ל) חלב
1 כף גדושה סוכר
קורט מלח
2 ביצים "M"

לציפוי:
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית קינמון
שמן לטיגון

למילוי:
קרם נוגט למילוי ואפייה

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני מחממים את החמאה, סוכר, מלח וחלב על אש בינונית. כשהחמאה נמסה מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
2. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים קמח. מערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר. מצננים.
3. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
4. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר כוכב (פיית זילוף משוננת גדולה מס' 18).
5. בצלחת עמוקה מערבבים סוכר וקינמון.
6. ממלאים סיר טיגון בשמן קנולה עד 1/3 גובה. כשהשמן חם לטיגון מזלפים פנימה את הצ'ורוס ברצועות באורך 10 ס"מ ומטגנים כ-4 דקות עד להזהבה.
7. מניחים את הצ'ורוס על גבי נייר סופג במשך דקה.
8. טובלים את הצ'ורוס בתערובת סוכר וקינמון משני הצדדים.
9. בעזרת צנטר ממלאים את הצ'ורוס מחלקו התחתון או מהצד במלית נוגט ומגישים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים