עוגיות

קאפקייק דבש במלית תפוחים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

החומריםל-20 יחידות:

לקאפקייקס:

2 כוסות (280 גרם) קמח רב תכליתי
½ כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית (4 גרם) אבקת אפייה
½ כפית מלח
½ כפית קינמון טחון
¼ כפית ציפורן טחון
2 ביצים
½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
¼ כוס (גרם) סוכר חום בהיר
½ כוס + 2 כפות (200 גרם) דבש
½ כוס (120 מ"ל) חלב
½ כוס שמן
גרידה מלימון אחד
1 מכל מלית תפוחי עץ

לציפוי:

200 גרם חמאה בטמפ' החדר
1 כוס (360 גרם) דבש
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון
גרגירים מחצי מקל וניל

אופן ההכנה

הכנת הקאפקייקס:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
2. מערבבים בקערה את הקמח, אבדת סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, ציפורן וקינמון.
3. מערבלים במיקסר עם וו הקצפה את הביצים עם שני סוגי הסוכר במהירות גבוהה עד קבלת תערובת בהירה וסמיכה.
4. מערבבים יחד את הדבש, השמן,החלב וגרידת הלימון.
5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הדבש אל הביצים.
6. מוסיפים את תערובת הקמח בפעמיים. מערבבים אחרי כל פעם עד שהקמח נבלע היטב.שופכים את הבלילה באופן שווה בין השקעים בתבנית עד ל- גובה.
7. אופים 25 דקות עד שהקאפקייקס זהובים וקיסם שננעץ יוצא יבש. מצננים.
8. בעזרת כפית או כף פריזיאן עושים חור במרכז כל קאפקייקס. את החור ממלאים בכפית של מלית תפוחי עץ. את ה"כובעים" הקטנים שהסרתם אפשר לנשנש.

הכנת הציפוי:

9. שמים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומפעילים עד שהיא הופכת קרמית. מוסיפים דבש בזרם דק עד שנבלע בחמאה.
10. מוסיפים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון. מגרדים פנימה חצי מקל וניל.
11. מעבירים את הקרם לשק זילוף ומקשטים את הקאפקייקס בקרם.אם אין שק זילוף, ניתן למרוח בעזרת צידה האחורי של כף.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים